Skip to main content

De ce sa calatorim?: Dintotdeauna lumea a fost intr-o continua miscare, acest lucru accentuandu-se in ultimele decenii. Odata ce mijloacele de transport pe distante mari au devenit mai comune si masinile au devenit mult mai accesibile pentru publicul larg, calatoriile au devenit o atractie din ce in ce mai mare. Majoritatea visam inca de mici copii sa vedem intreaga lume, sau macar o buna bucata din ea. Si totusi, de ce exista o atractie atat de mare pentru calatorii si la ce ne ajuta acestea?
In primul rand, calatoriile reprezinta o modalitate extrem de buna de a scapa de stres. Majoritatea oamenilor prefera sa profite de concedii pentru a vizita diverse tari si pentru a se relaxa departe de locurile cu care sunt atat de obisnuiti. Calatoriile scad si riscul de boli cardiovasculare si ajuta la tratarea depresiei si anxietatii. De asemenea, calatoriile ne fac mai inteligenti, acestea permitandu-ne sa invatam cum sa ne descurcam in situatii neobisnuite, sa invatam cuvinte in limbi variate si sa descoperim culturi noi.
Desigur, calatoriile nu sunt numai legate de turism. Multi oameni aleg, sau sunt nevoiti, sa calatoreasca in alte tari pentru a munci. Pe internet gasim mii de anunturi cu locuri de munca Anglia locuri de munca anglia, Spania, Germania sau alte tari din Vestul Europei. Iar aceste calatorii ajuta economia din toate punctele de vedere. Pe de o parte, ajuta turismul si economia tarii de destinatie, cum ar fi prin achizitionarea biletelor de avion, plata chiriilor si a taxelor catre stat si asa mai departe. Pe de alta parte, acestea ajuta si economia tarilor din care se pleaca, atat prin plata transporturilor, sau a pasaportului, taxelor vamale, cat si prin banii care sunt trimisi inapoi catre familiile care raman in tara de origine.
Desi, cu siguranta, cea mai des folosita metoda de transport pe distante mari este avionul, nici masinile personale sau trenurile nu au fost date uitarii. Este evident faptul ca a calatorii cu o masina este mult mai ieftin decat cu avionul, insa, apar alte inconveniente, cum ar fii durata mare a calatoriei sau eventuale probleme mecanice care pot aparea pe drum. Mai mult de atat, masinile personale au devenit tot mai folosite in calatorii scurte sau navete spre si dinspre locul de munca. De exemplu, de la hounslow to uxbridge, Hounslow to Uxbridge, un navetist ar face in jur de 40-50 de minute cu autobuzul, in timp ce cu masina, durata calatoriei s-ar injumatatii. De aceea, tot mai multi imigranti aleg sa isi schimbare permis uk sau in alte tari.
Nu in ultimul rand, calatoriile ne scot din rutina zilnica, ne permit sa legam noi prietenii, sa vizitam locuri impresionante, sa incercam diferite mancaruri specifice anumitor zone; calatoriile ne permit sa ne deconectam de la viata obisnuita si sa exploram zone si culturi uimitoare.
Sa incepem prin a compara chirii londra cu chiriile din Bucuresti. Conform unor statistici de la Valuation Office Agency, chiriile pentru un apartament cu 3 dormitoare variaza intre £1.244 si £13.700 pe luna in functie de zona. Intre timp, in Bucuresti, chiria medie pentru un apartament cu 3 dormitoare este in jur de 700-800 €/luna. Insa, anunturi de uk anunturi de uk au luat exemplu de la locuitorii englezi, asadar, majoritatea ajung sa aiba numerosi colegi de apartament, astfel, pretul pe care il platesc acestia la chirie scade considerabil. In Romania, insa, “moda” colegului de apartament a prins doar la tineret. Acest lucru este cauzat si de faptul ca majoritatea tinerilor din Romania, in general, nu isi pot cumpara case fara ajutor de la parinti sau fara un imprumut bancar.
Totusi, in ultimii 10 ani, domeniul cafelei de specialitate a devenit o oportunitate din ce in ce mai serioasa de cariera. Sunt tot mai multe anunturi co UK anunturi co uk pentru angajare de barista.
Totusi, romanii nu sunt priviti prea bine in Regatul Unit. Acestia se confrunta cu discriminari in fiecare zi. Ultimele stiri despre Brexit, ultimele stiri despre brexit si mai exact aprobarea Brexitului, au crescut nivelul de discriminare fata de imigranti. Astfel, majoritatea imigrantilor reusesc cu greu sa obtina statutul de “settled”, iar situatia va devenii si mai confuza dupa trecerea perioadei de tranzitie, care se termina la sfarsitul anului 2021. De asemenea, nu este necunoscut faptul ca Boris Johnson, premierul britanic, a promis sa reduca nivelul imigratiei in timpul campaniei sale.
In ultimii ani s-au mutat tot mai multi polonezi, indieni, romani si moldoveni in UK moldoveni in uk . Se pare ca locuitorii tarilor cu situatii economice mai precare sunt atrasi de Vest din ce in ce mai mult, iar Anglia este una dintre principalele atractii.

chirii uk, Aug 06 2020 on a01630155.withknown.com